Boka en kulturresa

BOKA EN KULTURESA


Vill du boka en egen kulturresa med Sigrid Storråda  ( mellan den 10 april till 1 oktober)  !


Här kan du  boka kulturresor för privata grupper, skolor, föreningar, företag m.m.! pris från 380 till 450 kr per person från Läckö Slott 3 timmars tur i ett Biosfärsområde eller en tur från vår vackra plats i Blombergs hamn där det finns plats för lån av tält samt grill samt ett stort grönområde för spel mm . ( minsta antalet personer 10 st och max 45 st) .

Ring för mera detaljer och boka en bra dag för er kulturresa .


Kommer snart en länk för att få kostnads förslag på turer via ny boknings länk . prova här 
Kontakta ordförande Jonas Krantz för frågor och bokningar på tel nr 070-671 04 57 eller mejl fvss@sigrid.se 

Turerna görs i samarbete med Studiefrämjandet Lidköping-Skarabygden samt Biosfärsföreningen .

 

Driften av Sigrid Storråda finansieras till stor del genom att skeppet med besättning gör kulturresor för slutna sällskap. En tur kan vara en timme lång eller längre. En höjdpunkt är när alla tillsammans ror det stora skeppet. Det är en stor upplevelse att känna hur man är med och driver fram det 17 ton tunga skeppet! 

En guidning av skeppet brukar också ingå i upplevelsen. När du och ditt sällskap gör en sådan tur bestämmar ni själva hur äventyret skall se ut. Kombinera eventuellt utflykten med en middag i vikingastil eller gör ett längre äventyr med övernattning på Lurö. Det går också bra att beställa endast en guidning av skeppet där det ligger i Blombergs hamn eller vid Läckö Slott där vi finns under en del av sommaren.


Betalning kan göras med Swish till 123 162 82 54 eller vårt bankgiro 5846-7358 

FÖRSLAG PÅ KULTURRESOR MED SIGRID STORRÅDA

1.     Blomberg-Kinneviken


Resa från vår hemhamn Blomberg ut i Kinneviken. VI ror en stund och åker sedan tillbaka till Blomberg där man kan grilla sin egen medhavda mat i vårt fina tält där vi förvarar skeppet på vintern (tältet har plats för 140 personer), då har man tillgång till ett litet cateringkök och möjlighet till en grill. Ni kan beställa den stora vikingabuffén från Forshems Gästgiveri.


 max 45 personer max 3 timmar   , beroende på tid på sjön och i land.


2.     Läckö Slott-Ekens skärgård


Tur från Läckö Slott i den vackra Ekens skärgård. Vi tar med en liten picknickkorg från restaurang Vita hjorten. Vi kör mellan 2 till 3 timmar i skärgården.
3.     Lidköpings hamn-Blomberg


Tur från Lidköpings hamn (utgångspunkt bredvid skeppet Mina), så ror vi ur hamnen förbi piren utpost, där motorresan börjar och vi åker sakta till Blomberg där ni äter och tar det lugnt ,

4.     Läckö Slott-Lurö skärgård


Tur till Lurö skärgård från Läckö Slott, där man går i land på Stenstaka  (Lurö Vandrarhem) och tar en kort promenad på den vackra ön.
5..     Läckö Slott-Navens fyr


Tur till Navens fyr, en god bit mat på Navens klippor, sedan till baka till Läckö Slott. Ca 2 timmar.

6..     Blomberg/Läckö Slott - Djurö


Tur till Djurö med rundvandring på den fantastiska ön som ligger mitt i Vänern. Ca 3-4 timmar.